Gegratineerde nacho’s met avocadocreme

Heerlijk om te delen samen met je maten. Drinkadvies: Maarten

Ingredienten

  • 2 lente-uien
  • ½ rode paprika
  • 1 eetrijpe avocado
  • ½ bos koriander
  • ½ citroen
  • 300 gram naturel nacho’s
  • 200 gram geraspte Cheddar
  • 250 gram creme fraiche
  • Peper en zout naar smaak

 

Benodigdheden

  • Oven
  • Citruspers
  • Ovenschaal
  • Keukenmachine

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd de lente-ui in fijne schuine stukken en snijd de rode paprika in kleine blokjes. Verwijder de schil en pit van de avocado en snijd in grove blokken. Hak de koriander grof.
  3. Pers de halve citroen uit met de citruspers en bewaar het sap.
  4. Doe de nacho’s in de ovenschaal en verdeel de paprikablokjes, de helft van de lente-ui en alle geraspte cheddar over de nacho’s. Doe de ovenschaal en gratineer dit lekkernij zo’n 10 minuten, totdat de cheddar goed gesmolten is, in de voorverwarmde oven.
  5. Meng ondertussen de avocado, het citroensap en de creme fraiche in de keukenmachine en maal het tot een gladde saus die ongeveer net zo dik is als yoghurt. Breng op smaak met peper en zout en bewaar apart in een kom.
  6. Haal de nacho’s uit de oven en verdeel de koriander en overige lente-ui over de schaal. Serveer de nacho’s met de avocadocreme.

Tip van Maarten: niet zo’n fan van avocado? Vervang de avocadocreme dan door tomatensalsa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *